Friday, June 26, 2009

Patutkahhhh

Sya dah tak tahan sungguh keja sini. Stress..tension..dah tak tahan jadi balaci Cha Ya Nun Aliff. Ada saja yang tak betul, ada saja yang salah. Ada ketua melayu pun BODOH, Lembik dah jadi macam LEMBU dicucuk hidung. Ikut saja cakap cha ya nun alif. Kita mengadu pada dia pun tak de respon dan tak guna. Sebaliknya kita kena juga ikut telunjuk Cha Ya Nun Alif.

Tapi macamana ni.Sya tak dapat kerja baru pun. Commitment banyak. Bukan senang nak cari kerja sekarang. Lagi-lagi line sya..construction dah lah slow.

Patutkah sya hantar saje surat resign. Nekad?

Tapi bagaimana dengan segala commitment bulanan sya. Mana nak cekau duit nanti. Aduiiii..pening sangat dan buntu otak sya ni.

Nak try pergi tekun minta loan untuk bizz..tapi bizz apa yang sya nak buat. :(..

Nak mulakan bizz online, tapi tak tahu apa yang nak jual.

Buntu lah..dah bosan dengan segala ni. Kerja dengan cha ya nun aliff, gaji bayar ciput, kederat kita abis dikerah semua. Apa yg tak kena buat, nama je QS, tapi semua kena buat. Mentanglah kita ni melayu, depa tak kasi assisstant. Kaum depa berlambak assistant. Kerja kerani pun kita kena buat.

Co pakai nama sya sebab nak kan taraf bumioutera, tapi habuk pun tak dapat. Janji ada projek, kita dapat %, projek dah banyak habis, habuk pun tak dapat. Nak guna nama kita pun cara mafia, suruh kita sign surat resign dari co sediada, pastu sign form daftar co baru yg guna nama kita. Tak sign form register co baru, nama kita dah dibuang dari co sediaada. Jadi nak tak nak sya kena gak bagi nama ni diguna.

Apa yang patut sya buat..buntu sesangat

No comments: