Thursday, February 4, 2010

Taged dari Eynda

Sya baru jer cakap sendiri,..lama dah jawab tagged..apa orang dah tak minat nak wat tagged ke..hehe..skali malam ni masuk blog eynda ada tagged untuk sya jawab. Thanks eynda..sya cuba jawab.

1. First time jumpa with ur hubby bila n kat mana?
Pada 2hb December 1995 Kat site project kami kat Meru..


2. Love at first sight?
Tak..hehe..sebab masa 1st time jumpa HB ingat dia mamat Indon..maklumlah masa tu dia kerja site supervisor,dgn kemeja lusuhnya,dgn safety helmet & safety boot nya..skali baru tau dia sebenarnya QS yang dipinjamkan kesite utk jadi site supervisor

3. Who is he when the first time u meet him?
Site Qs cum site supervisor

4. How long it takes for him to ask u out of a date?
3 minggu..


5. First place dating?
Tengok wayang kat Cathay Klang..dah takde pun panggung tu

6. How he proposed?
Mana ada. Sebenarnya HB ikut sya beraya haji kat umah makcik kat N9..rupanya ummi sya dah minta pakcik sya slow talk dgn HB suruh masuk meminang. Padahal masa tu kami baru kawan tak sampai 3 bulan. Ummi sya ni typical malay sikit..maa tu dia tak kasi sya berkawan,maklumlah anak sulong..depa dok rasa sya ni kecik lai..hehe..3bln kawan HB masuk merisik & meminang

7. Special Date with your hubby?
27/12/20061996- Bertunang
29/11/20071997- Nikah
Note: Thanks kak somuffins bagitau sya silap tulis tahun...naya kan..anak dah besar nikahnya 10 tahun lewat..hehehe...


8. Changes that he asked u to do?
Tak cakap pun..sendri kena ingat lah..


9. What is about him that u love him so much?
Seorang yang penyabar layan kerenah sya
Taat pada agama
Pandai mengaji
Rajin memasak,membasuh & melipat kain


10. What is about him that u wish he would like change?
Terima dia seadanya..tak guna berubah kerana paksaan..tak ikhlas..biar HB sendri yang ubah diri dia yg dia sendri rasa tak elok.


11. U will lose ur mind n crack ur head when he?
Adalah satu peristiwa tahun lepas..moga tidak berulang lagi..


12. U will smile thru ur eyes for the whole day when he?
Ermmm..apa ekk..HB ni tak reti tunjuk romantik..oo..ye..bila dapat hadiah dari HB..


13. Complete below sentences 'My love towards my hubby is as big as..?
a universe..tiada harga yang dapat membayar nilai CINTA sya pada HB. Walau apa pun


Nak pass Tag ni kepada?
1. POSH
2. ROXY
3. RL aka Lynnda
4. Amy German
5. Vogue
6. Maira
7. Bim
8. Salmie 
9. BHA
10.Mama miraki

Jawab yer semua..


6 comments:

somuffins said...

Salam Sya...

Maaf I ada kemusykilan sket. Keempat2 anak you dah besar tapi I notice tentang your 'Special Date with your hubby 27/12/2006- Bertunang dan 29/11/2007- Nikah'
... macam ada yang tak kena aje?

maira said...

hihi... ada tag... nanti maira jawab k :)

uMMisYa said...

Kak Som..ye ke sya salah tahun lah tu..hehehe..
ini kes buat tagged malam tadi masa mata mengantuk lah tu..
jap sya betulkan ye..thanks kak atas keperihatinan akak..

eynda said...

Baru nak tanya pasal date tu hihi....

uMMisYa said...

Maira: Buat jang tak buat,,jawab jangan tak jawab..hehe

Eynda: Otu lah semangat nak jawab tagged..skali salah taip tarikh daa...hehe

POSH76 said...

alamak terkene sudah baru jer nak ngelat.....nanti ada free me jawab k
tq sya ingatkan aku hehe