Thursday, April 29, 2010

Marysa Dah Pandai...yeh..yeh..


Seronok sungguh Marsya
Kelmarin sya balik je kerja
terus dia terpa
"Ummi..ummi..Na(dia bahasakan diri dia Dyna) dah pandai bawa basikal"
dia kan memang lancar cakap,tak pelat..
bukan main excited dia

lepas tu siap tunjuk kat kita lagi


kiranya Marsya berjaya pecahkan rekod Qimie
Qimie pandai bawa basikal roda 2 masa umur 5 tahun
Marsya lagi awal..umur dia belum 4 tahun lagi,bulan september ni baru masuk 4 tahun..
Marsya ni memang berani
Dia sendiri yang minta dengan HB, suruh tanggalkan tayar kecik 2 tu
Dia nak bawak macam Kak Yong & Abang Qimie katanya
HB bukak tayar tu jumaat minggu lepas, Selasa 27/04/10 dia dah pandai bawak
Jatuh je menangis..pujuk2 ..then di pi bawa lagi..
Cuba sampai pandai..
Izzaty lah yang terpaksa berkejar..
Yer lah, baru belajar, kayuh mesti laju je kan
sebab tak pandai kontrol lagi
kalau kayuh slow dia jatuh..tu yang laju je dia kayuh
Ni semalam dah pandai kontrol
dah pandai pusing-pusing


Tunaikan Tanggungjawab


Insaf...insaf...
Syukur kesedaran timbul 
Walaupun disaat-saat genting

Akhirnya....
Tertunai sudah tanggungjawab..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.


Hari ni sya dan suami dah selamat submit income tax..
hehehehe...tiap-tiap tahun hantar last minute

syukur line internet laju je
pernah 2 tahun sudah, dah lah last day baru nak buat
skali line internet slow..
server LHDN sangkut..
berpeluh-peluh gak lah refresh
login dari pagi..dok refresh beribu2 lemon..
malam baru settle..

Tahun ni kira ok lah skit..awal sehari..hehehe
so..tak de hutang ...
terlebih bayar lagi adalah...
Syukur...



Friday, April 16, 2010

Bersih Sawang..

Lama tak update
Padahal Hari-hari masuk blog
Tapi tak sign in..hehe
jengah semua blog kawan-kawan..
Blig sendri malas nak update

Almaklumlah...sejak dah tender surat resign ni
Banyak benda yang nak kena rancang
Banyak nak kena study
Nak jadi FTT
study..study..
ada kelas online dengan cikgu forex

tapi tak mengapa
demi anak-anak dan keluarga
semua sya sanggup