Saturday, December 31, 2011

2011

Pejam celik pejam celik 
Sedar tak sedar kita telah di penghujung 2011
Terasa masa kini semakin pantas berlalu
Terlalu banyak perkara yang manis dan pahit telah berlaku

Ditahun 2011 ni sya telah bekerja di 2 syarikat
Tak pernah lagi dalam sejarah kerja sya bekerja di satu syarikat tak sampai setahun
Walaupun syarikat tersebut besar & public listed dan memang lama diidamkan untuk kerja situ
Namun kerana suasana kerja yang amat memenatkan
Kerja masuk 8am - 5.30pm, namun nak dapat balik 5.30 amatlah payah
Ditambahkan dengan LADY BOSS yang teramat menyesakan hati dan fikiran
Setelah 8bln menanggung kerenah LADY BOSS yg hangin satu badan & meroyan
Sya dapat tawaran kerja, dengan pangkat yang lebih besar
Dari syarikat yang tak besar tanpa sya duga
Hakikatnya sya tak pernah apply mana-mana kerja, namun syarikat itu tahu kemampuan sya
Mereka offer tanpa perlu interview..Syukur

Namun tahun 2011 ni sya diduga
Sya notice sepanjang tahun semasa sya kerja company lama
Asik lah demam dan sakit
Hingga masuk company baru ni..awal2nya sya demam juga
Bayangkan sepanjang Ramadhan sya demam kebah demam
Hingga lah bulan October sya mula sakit kaki
Sakit yang mulanya sikit
Kemudian bertukar menjadi sakit yg teramat
Hingga ke awal November Hb mambawa sya ke Klinik untuk pemeriksaan
Sehari sebelum ulangtahun sya, sya mendapat keputusan ujian darah
yang mana hasil ujian ini mengesahkan apa yang Dr jangka
Sya mengidap Rheumatoid Arthritis
Betapa luluh hati ini mengenangkan diri mengidap sakit yang tak de ubat menurut kata Doktor
Semenjak October kesihatan sya makin merosot
Pergerakan sya juga makin merosot & terbatas
Kaki sya sakit dan bisa yang teramat
 Sakit yang sering mengundang air mata ini

Namun sya redha dengan semua dugaan Allah pada sya
Kerana sya tahu Allah maha mengetahui apa yang terbaik untuk sya
Kerana sya tahu Allah tak akan menduga sya lebih dari apa yang sya boleh tanggung
Kerana sya tahu Allah mahu menghabuskan dosa2  yang sya lakukan
Kerana sya tahu Allah nak bagi peluang untuk sya bertaubat dan beramal

Semoga 2012 membawa sinar baru dan bahagia dalam hidup sya


YaAllah..hanya pada mu aku memohon dan meminta
Kau berikanlah ketabahan dalam diri ku
Kau kuatkan lah iman ku
Kau kurniakan lah kebahagiaan untuk ku dan keluarga


Jumaat, 30/12/2011


Hari ini bangun pagi syukur kaki boleh memijak & melangkah lagi
Kerana sakit RA ini pengidapnya akan merasa sakit yang teramat setiap pagi
Memang benar, setiap pagi sYa akan merasa takut
Takut untuk turun dari katil
Takut untuk memulakan langkah pertama
Kerana sakit yang teramat untuk memulakan langkah
Setiap pagi sYa berjalan macam orang tua yang dah tak larat nak jalan
Hanya orang Allah je yang tahu betapa sakitnya kaki ni
Begitu juga kalau sya lama duduk or baring tanpa menggerakan kaki
Pasti lepas tu nak mula jalan sakit
Namun jika sya banyak jalan pun akan sakit  juga
Jadi sya tak boleh berlebihan dalam melakukan sesuatu itu
Tak boleh biarkan kaki tu diam tanpa ada apa2 pergerakan lama
Tak boleh kaki tu terlalu banyak pergerakan
:(

Progres hari ni setelah hampir 1 minggu minum ALPHA LIPID ialah sakit kurang
Sakit kat jari kaki & lutut kurang
Tapi sakit kat keting kanan pulak makin bertambah:(
Ermmm...baik sini, kena attack kat sana pulak

Semoga hari esok bertambah baik.. AMIN







Friday, December 30, 2011

Khamis,29/12/2011

Hari ini Alhamdulillah sakit berkurangan
Mungkin kerana kesan Celebrex (pain killer) yg sya makan semalam
Memang kebiasaannya selepas makan pil ni, 2 hari sya akan rasa sihat sedikit

Sya masih minum ALPHA LIPID pagi2 sebelum pergi kerja,
Kerana ALPHA LIPID mesti minum masa perut kosong

Hari ni kerja ofis x berapa banyak, mungkin kerana dah hujung tahun
Dan ramai yg bercuti

Malam HB sya masak mee goreng & tempe goreng atas permintaan sya
Tekak x de selera nak makan nasi

Dan disebabkan rasa sihat sikit & tekak ni terasa nak makan manis
Sya buat Apple Pie..:)
1st time buat..resepi amik kat site Allrecipes
Sambil tengok 3 Idiots layan makan Apple Pie..
Anak-anak suka..:)
Ini lah rupa pie yg tak cantik..hehe..maklumlah org tak kreatif, 1st time cuba. Alhamdulillah jadi dan anak-anak suka

Suka inti nya..rasa epal & cinnamon tu sedap. Tp manis lah bg tekak sya yg x kuat manis. next time kena kurangkan gula



Semoga kesihatan sya bertambah baik hendaknya. Amin



Thursday, December 29, 2011

Rabu,28/12/2011

Hari ini baru mula kerja setelah cuti dari 25-27/12
Sarapan dan lunch hanya milo & roti wholemeal
Kurang selera untuk makan
Tapi pagi-pagi sebelum keluar rumah dah minum 150ml susu Alpha Lipid

Kerja seperti biasa
Hari ni sejuk sikit
Tapi balik petang dalam 6pm hari mula hujan sampai malam
Sejuk..
Kaki makin bisa
Lutut sakit sangat rasa seperti kepala lutut terpusing
Bawah dagu belah kiri/leher sakit dah 3 hari rasa macam kena begok
Malam mandi 7.30pm, badan dah mula menggigil..demam
Makan Celebrex,pakai bandage kat lutut, pakai stokin & baju sejuk
Masak Lasagna, abang masak sambal tumis & goreng ayam untuk mkn nasi
Anak2 makan Lasagna sambil tengok 3 Idiot

Sya, baring saje sebab satu badan bisa

Hari ini berlalu..dengan rasa sakit yang teramat. :(

Wednesday, December 28, 2011

Ikhtiar

Kesihatan sya sekarang tak menentu
Rasanya dalam seminggu nak dapat rasa sihat 100% dengan tiada sakit pada kaki amat jarang
Sakit sendi ni dah makin melarat lak
Dulu hanya bahagian jari kaki dan pergelangan kaki
Sekarang dah  ke lutut

Mungkin juga antara penyebab
Sya lasakkan juga diri ni
Meeting kat site...drive sendiri ke site di KLIA2(site ni kat LCCT tapi kena masuk dalam lagi)
Kaki ni setiap hari bila balik kerja mesti bisa & malam x dapat nak jalan
Lagi2 bila musim hujan ni..hari sejuk..lagi lah bisa kaki sya ni
Menangis jangan cakap lah..hampir setiap malam sebab tak tertahan rasanya rasa bisa kaki ni

Sekarang sya cuba minum ALPHA LIPID
Nak ikhtiar tengok macamane..moga dapat lah sembuh
kalau rak dapat 100%, dapat sembuh sedikit & dapat sya berjalan seperti dahulu
Dan dapat berjalan2 dengan anak2 & suami tanpa perlu duduk sebentar & berhenti2 kerana sakit kaki

Ya Allah, hambamu yang hina ni memohon semoga kau sembuhkan lah sakit ku ini
Aku hanya mampu berdoa dan berikhtiar, namun hanya Kau Ya Allah yang maha mengetahui & menyembuhkan.

Friday, December 23, 2011

Cili apa ni ekkk







Ni cili kat depan rumah Sya
Cili ni dapat masa kami pergi Cameron Highland bulan 5 haritu
Masa dok menunggu kat dalam Rose Farm tu, ada lah pokok cili ni
Dok usha2 geram tengok sebab buah nya semua merah2
Skali dalam dok usha tu ada sebijik gugur
Apa lagi Hb sYa pun kutip dan simpan dalan handbag sya
Ye..ulang sekali lagi ye..HB kutip dan simpan dalam bag sya 
Nasib baik lah tak hancur & busuk dalam bag sya

Balik rumah terus HB kering kan
Sebab nak buat benih
Nasib baik menjadi ..ada dalam 6 pokok bercambah
Cuma ada satu pokok bila dah mula berbunga mati lah pulak
Batang pokok tu macam kena gangren( betul ke ejaan ekk..hehe)

Tapi pokok ni mcm manja skit lah..rumah sya kan dekat Port Klang, lagi mmg lah panas bila tengahari
HB lak mmg letak je pokok2 kat laman, x de cover2
Setiap kali balik malam mesti pokok2 ni layu, so mesti hari2 kena siram 2 kali..pagi dan malam

Nampak tak ada 4 biji lagi cili ni dah besar. 
 Ada lebih 10 biji dah buah cili yang tunggu nak masak & ada banyak lagi bunga2 dan putik2 cili ni
Seronok sangat tengok banyak cili yg keluar musim2 hujan ni
Agaknya sebab pokok ni amik kat CH & dah biasa sejuk kot..
 Tu yang bila sejuk2 gini banyak buah nya



Cantikan bunga ni

Sebenarnya ni bunga bendi
Ada banyak HB tanam pokok bendi ni
Yang berbunga ni bendi dalam pasu
Yang kat tanah,walaupun tanam sama hari tapi lambat lak membesarnya
Rasanya tanah kat rumah sya tak subur lah


Wednesday, December 7, 2011

Sembang-sembang dengan Qimie


Dialog semalam masa balik rumah lepas keja

Sya: Awak belajar tak siang tadi
Qimie: Ada
 Sya: Berapa lama belajar
 Qimie: tak tau
Sya: Habis tu hari ni apa yang awak buat

Qimie: Main badminton dengan Cik Chim. Ummi, CIk Chim kan beli handphone baru warna pink.

Sya: Biar betul Qimie, Cik Chim tu kan lelaki,tak kan dia beli Handphone warna pink

Qimie: Betul Ummi, Cik Chim beli handphone baru warna pink, jenis SAMSUL..

Tersedak sya dengar brand HP tu..hehehe

Rupanya Brand Samsung. Punya lah semangat nak cerita,sampai brand pun salah. :)

Cik Chim tu sebenarnya adik sepupu HB, 16tahun umur dia. Dia ni rajin melayan Qimie, sebab Qimie ni kepala angin & baran. Orang lain semua x paham dia..hanya Hashim ni je yg reti nak memujuk dan rajin layan kerenah Qimie. Qimie kan jenis aktif, x leh duduk diam..ada je aktiviti yg dia nak buat. So Hashim ni lah yg akan melayan dia. Hari2 cuti sekolah ni,petang2 Hashim akan bawa Qimie main badminton kat dewan kg tu.
Cik Chim



























Sunday, November 20, 2011

20.11.2011- Danny & Qimie Khatan

Hari ini dalam sejarah buat 2 orang anak bujang sYa
Pagi ni anak-anak sYa akan berkhatan
Qimie khatan dulu 9.30am
Danny khatan 10.00am

Kami pi khatan di Poliklinik Penawar, Taman Sri Andalas, Klang
Guna kaedah laser & jahit
Charge RM130.00 seorang


Sebelum pergi kita amik pic dulu ye.

Kat klinik ni lah anak-anak teruna dua orang ni nak disunatkan

Sedanga menunggu..Qimie cool je..Danny dah nampak gabrah

Dr dok bagi penerangan skit pada Qimie. Dema dua beradik ni "buta" bebirdnya..tu yang lama skit & sakit skit bila kulit tu nak di pisahkan dari kepala

Muka tutup ye dengan kain..x moh kasi tengok proses potong bebird

Dah selesai..

Giliran Danny Lak..bukak seluar dulu ye..

Tangan Danny sejuk,,takut lah tu,,Danny ada skit bersuara bila nak tanggalkan kulit dari kepala..Danny doktor kasi bius lebih sikit sebab dia penakut lebih dari Qimie

Dah selesai..alhamdulillah...salam doktor dulu ye encik Hb sebelum keluar..Terima Kasih Dr Syed




Siap dah..jom balik...Qimie dah mula rasa sakit,sebab dia khatan dulu..

Qimie dah merengek2 skit..danny baru khatan,bius masa ada

Qimie dah mula meraung..tak beri sYa dok jauh dari dia..jenuh memujuk..masuk kereta lagi kuat qimie meraung,sakit dah rasa

Qimie dok meraung2 sakit..danny cool je..boleh tahan sakit rupanya danny ni..ingat kan dia yg akan meraung sebab dia ni pemalu & soft skit perwatakan berbanding Qimie yg nampak brutal & lasak.

Jenuh memujuk..kipas kan bebird dia, picit kaki & bagi makan ubat tahan sakit baru nak diam & tidur

Danny relak je sambil tengok TV

Baru sampai rumah..qimie kat atas kerusi, Danny kat bawah..
Sekarang dua2 dok baring kat bawah..senang ..

Selamat dah dua orang anak teruna sYa dikhatankan Alhamdulillah
Tunggu baik & sembuh je..
Tak pe ye..
Dah baik nanti kita pergi bercuti ye 

Thursday, November 17, 2011

Kerana RM100..ermmmm

Korang dah ambil ke bantuan RM100
Setiap seorang anak yang bersekolah akan dapat bantuan
Tapi pejalar Form 5/2011 tak dapat ye
Sebab tahun depan dema bukan budak sekolah lagi

Sekolah anak sYa kelmarin bagi memo
Rupanya ada jadual pulak hari-hari untuk ambil RM100 ni
Anak tahun 5 ambil hari Khamis, 17/11/2011
Anak tahun 2 ambil hari Selasa, 23/11/2011

Alahai...jenuh lah kami yang kerja ni
Dua hari datang lambat

Tadi sYa dah pergi sekolah anak sya
Sampai sana 7.30am
Mula-mula sampai ada cikgu kat situ suruh datang pukul 10am
Sebab katanya, pkl 10 baru dema nak ambil duit kat bank
Laaa...macamane lak gitu
Alasan dorang tak simpan duit bayak kat sekolah

Sya cakaplah, sya ni kerja, jauh lak tu
Macamane nak datang lagi
Nasib ada Cikgu Besar kat pejabat tu
Dia kata mereka akan bagi dulu duit tahun 6 yang tak ambil semalam
Dapat lah sya ambil duit RM100, walaupun kena tunggu 30minit untuk kerani masuk

Jadi minggu depan sekali lagi kena pergi sekolah untuk ambil RM 100

Kerana RM100...ermmmmm

Tuesday, November 15, 2011

Result Blood Test

Masih ingat tak dengan post pasal sakit kaki kat sini
Jadi hari Sabtu 12/11/2011, HB bawa sYa pergi klinik untuk ambil result
Ini lah result nya
Positif RHEUMATOID ARTHRITIS


Berita dapat sehari sebelum birthday sYa
Sedih ada..takut pun ada
Kerana menurut doktor sakit ni tiada ubat
Hanya bergantung pada pain killer & steroid untuk radang
Tapi steroid tak boleh di ambil selalu

Info tentang sakit ni boleh baca disini  


Sekarang kalau tanya apa perasaan
Sudah pasti hati ini sedih
kenapa boleh kena penyakit ini
Menurut doktor penyakit ni penyakit genetik


sYa tak tau apa nak katakan lagi
sYa terima dugaan Allah 
Mungkin ada hikmah yang terselindung


:(

Sunday, November 13, 2011

13.11.11..My Birthday

13 NOV 2011
Happy Birthday To Me..
Happy Birthday To Me
Happy Birthday To Me
Happy Birthday To Me

Allah Selamat Kan Aku
Allah Selamat Kan Aku
Allah Selamat Kan Akuuuu
Allah Selamat Kan Aku

Selamat Hari Lahir
Selamat Hari Lahir
Selamat Hari Lahir
Selamat Hari Lahir

36 Tahun


Terima Kasih HB kerana masakan lunch yang amat sedap
(Semua HB masak sendiri..Siakap Steam, Siakap Sweet & sour, Sambal Tumis Udang Petai, Sotong goreng Tepung & Madu)

Saturday, November 5, 2011

Sakit Kaki

Hari tu kan ada buat post pasal sakit kaki sini
So hari Khamis,3/11, Hb bawak Sya ke Klinik panel HB
Ke Gombak lah kami hari tu
Klinik Keluarga Suhana, 
Kami dok kat Klang, pergi klinik kat Gombak..hehe
Tapi hari tu memang kaki Sya dah teruk sangat
Jalan dah kena papah, jalan terjengkit2, perlahan2 je jalan
 Pinggang pun dah effect,sakit sangat
Dr kata sebabnya,bila kaki & jari2  ni sakit,sya akan cuba elakkan memijak guna kaki depan ni
Tu yg sya akan memijak belah tepi,tu yg sebabkan urat pergelangan kaki & urat kat tulang belakang tertarik
Memang sakit giler tulang belakang ni, pergelangan kaki pun rasa macam terseliuh & bengkak

Dr. Suhana tu check bagus lah jugak
 So kena ambil darah untuk test
Dr suspek Arthritis
 Tapi jika result negetif, baru Dr akan x-ray kaki
 Ni kena makan ubat 2 jenis
1. Xepasone 5mg (Prednisolone) untuk Radang
 2. Celebrex 20mg (celecoxib) untuk tahan sakit sendi
Dr bagi celebrex sebab sya tak boleh makan ponstan
Dr cakap sya alah pada ubat yang ada Asprin
Kalau makan ponstan, sya akan kena attack pinggang
 Lagi teruk sakitnya,berguling2,tak leh nak bangun
Minggu depan kena pergi klinik lagi
Semoga sakit sya ni sembuh lah

Friday, November 4, 2011

Selamat Hari Raya Aidiladha


Insyaallah kita akan menyambut Hari Raya Aidiladha pada Ahad, 6 Nov 2011

Esok kami akan bergerak ke Jelebu, N9
Tahun ni kami beraya kat rumah makcik Sya

Buat yang balik kampung, berhati-hati memandu
Buat yang melakukan korban,selamat ber-korban

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA

Tuesday, October 25, 2011

Tenggelam..tenggelam..timbul

Tenggelam..tenggelam..timbul..

Maaf ye..tuan blog ni dah jadi macam chipsmore
Kejap ada..kejap tak de
Sebenarnya hari-hari Sya masuk blog
Jengah blog kawan2..
Cuma tak update
Sebabnya
Sya dah sebulan lebih tak sihat
Kaki sya sakit amat
Orang kata sebab berat badan dah naik
ok..ye..memang berat naik..
sekarang dalam proses nak kurang berat
Tapi sakit kaki ni teruk sangat
Sakit kat jari kaki dan bahagian tapak depan kaki ni
Tapak tengah & tumit kaki tak sakit
Sekarang dah melarat ke pergelangan kaki
 Nak memijak & jalan teramat sakit

Bulan June sya pernah terseliuh
Sampai raya kaki tak baik
 Ni tempat terseliuh tu sakit balik

Tak pergi klinik lagi..malam ni baru nak pergi klinik










Saturday, September 10, 2011

Ngomel Pagi Sabtu

Hari ni mesti ramai yang buat open house kan
Semalam lepas berbuka masuklah Giant
Kononnya nak beli bahan buat kuah kacang & rendang Tok
Skali tengok semua tak de
dari kacangnya dampailah ke daging
Agaknya orang dok borong nak buat open house lah tu

Sya sendiri tak tau bila nak buat,rasanya tak buat open house besar2 
Just masak2 & jemput sedara-mara datang rumah
Maklumlah kami ni kerja, hanya ada rumah hujung minggu je
Hari ni HB demam lah pulak
agaknya musim demam lah
Kelmarin mak sya,anak sulong,adik2 & anak sedara semua demam
Ni Hb lak dah mula demam

Ni Pic family Hb yang dah datang beraya masa raya ke-5.









Thursday, September 8, 2011

Aidilfitri 2011 Yg Bermakna

Sebenarnya Aidilfitri tahun ni amat bermakna
Tak dapat nak gambar kan
Betapa gembira hati sYa

Raya tahun ni telah menemukan & menyambungkan semula hubungan yang terputus
Gara-gara salah sangka,ego dan tak pasti apa lagi yang menyebabkan hal ini berlaku

Sebenarnya hubungan bapak sya dengan abang nya telah 6 tahun terputus
6 tahun tu jugak lah bapak sya & abang dia tak berhubung
masing-masing berkeras & ego
puncanya kami tak pasti
kerana hanya dengar dari sebelah pihak

Namun sebagai, sya tak mahu keadaan ini berlarutan
Sya contact cousin sya
kami merancang untuk temukan bapak masing
Maka sebab itu raya tahun ini sya katakan yang sya mahu dengan belah sya pulak
ini lah salah satu sebabnya
sebab tu sya pergi bercuti sampai ke Penang..
sebab bapak saudara sya ni dok kat Jawi

Mulanya takut jugak ayah Yeop tak nak terima kedatangan kami
Namun syukur semuanya berjalan lancar
disebabkan kami sampai rumah Ayah Yeop masa solat jumaat
Jadi kami tunggu sampai Ayah Yeop balik

Ayah yeop tetap ayah yeop yang sama
masih meriah dengan seloroh, gurau, lawaknya
hari tu rumah Ayah Yeop riuh dengan tawa kami
macam-macam cerita yang keluar

Ayah yeop sekarang makin lama makin terserlah rupa arabya
dah macam Arwah Raja Husin,bekas pemerintah Jordan
hehe.

Gelak semua orang dengor seloroh Ayah yeop




Semoga hubungan antara Bapak(Syed Mustaffa) & abang Sulong (Syed Hussin) akan pulih & baik selamanya 

Tuesday, September 6, 2011

Hari Raya Aidilfitri 2011

Selamat Hari Raya Aidilfitri
Mood raya..so nak update blog yang dah berbulan dilupakan
Raya tahun ni seperti biasa,,giliran HB
Walaupun tahun lepas sepatutnya giliran rumah mak sya, pagi raya kami dirumah MIL atas sebab2 tertentu
Mak HB ni org Jawa, keliling rumah ni kebanyakan sedara & jiran yg juga orang Jawa
Jadi memang dah jadi adat, lepas bersalam & maafan,kami akan ronda kg
Menapak hokey..penat jugak
tapi satu je jiran2 kg Hb ni memang tak hidang ketupat rendang pada tetamu
depa hanya hidang kuih & air je
sebabnya adat mereka, sehari sebelum raya lepas masak lauk( biasanya Jawa ni lauk depa ayam masak sambal or kicap,kuah lodeh,kuah kacang & sambal goreng) & ketupat, depa bungkus & bahagi jiran tetangga
Sebab tu pagi raya bila kita pi ziarah rumah jiran x de yg hidang juadah
masa mula2 kawin sya rasa pelik gak..maklumlah kita biasa pi beraya akan dapat makan ketupat & rendang
skali raya belah Hb tak dapat..hanya hidang kuih
tapi sekarang dah paham adat depa
lagi satu orang Jawa ni kalau bermaafan yg tua2/veteran ni lain sikit caranya
depa akan dok rapat2, bisik2 kat telinga..gobrong Jowo..hehehe
apa yang depa cakap haram sepatah x dengar..kalau dengar pun bukan sya paham
tu lagi satu tradisi unik orang Jawa

So raya pertama memang sya kat rumah MIL je lah..
walaupun rumah parents sya dekat je..dalam 20 minit berkereta
tapi sya hanya dapat beraya dengan mereka rya ke-2 je..
takpe..sabar..hehe...biar HB puas2 raya dengan kluarga dia
Sebab tahun ni sya nak balas dendam..hehe
dah 2 tahun sya tak beraya lama2 dengan belah family sya
sebab HB nak beraya dengan belah dia..dari raya 1,2 & 3..ada je depa nya planning
nak ziarah family belah Abah HB
Tapi tahun ni awal2 sya dah bgtau yang sya lak nak bawa Ummi & bapak sya beraya ziarah family kat Ipoh & penang

So raya ke-2 kami bergerak ke Ipoh..
crite next entry lak

Layan pic raya pertama dulu lah ye


Hb bersama ipar,adik & sepupu lelaki

Sya bersama MIL, adik2 ipar, Makcik & sepupu HB




Wednesday, April 6, 2011

Lama sungguh ekkk..

Ish..ish,,Lama sungguh 
Bukan dah lupa,Bukan dah tak suka
Cuma..kesibukan melanda..:)

Kerja ditempat baru..dengan environment baru
dapat lak projek baru
Yang memang giler-giler babas..
Projek fast track..
Tuap-tiap hari masuk kerja 8am
Keluar dari ofis paling cepat 6.45pm
Biasanya sabtu alternate off
Tapi team untuk projek ni kena kerja 6hari seminggu
sabtu full day

Keluar ofis dah lambat
Pi ambil anak2 & suami kat rumah mertua
8pm baru sampai rumah
Kat rumah kena tengok anak2 study pulak
Paling awal tido 12am
5.30am dah kena bangun

Itulah rutin hidup sya sekarang
Masih tak dapat macamana nak bahagi masa lagi
Semoga lepas ni dapatlah sya luangkan lebih masa 
untuk update blog
untuk jengah blog rakan-rakan 


Saturday, February 5, 2011

Confirm

Confirm
Setelah Sya dan Hb belek..Telek..
Maka kami sepakat menyatakan 
Bahawa bangkai semalam ialah 
LEMBU

Sebabnya bila di-enlarged kan
Terserlahlah leher yang dah tak berkepala itu

Kalau korang tak percaya
Cuba korang klik pic tu
Belek2 lah
Ada kan leher 
Sebab kalau si cik BAB tak de leher
 8:))


Tengah syok main pasir & air..tiba-tiba

Lama kan tak update Blog
Sorry bebanyak..kesibukan melanda
Masih tak dapat nak organize masa dengan rutin baru
Moga2 bulan Feb ni dah ok skit

Ni nak story mori skit
Hari ni kan kami gi ke Bagan lalang
Sebab adik beradik Hb berkumpul
Mak Hb pun minta nak jalan2
So depa rancang pergi lah Bagan lalang

Masa kami sampai air surut
dah nampak air macam nak pasang
HB bawaklah anak2 pi main pasir & air
air cetek..paras betis budak2 je
Tengah depa syok main HB nampak benda terapung
Seriau jugak..takut mayat
benda tu ditolak air yg mula pasang ke pantai

Disebabkan rasa nak tahu,,yelah kalau mayat nak kena lapor polis kan
So Hb pun pergi dekat
Makin dekat, bau sungguh busuk

Skali bila dah dekat
.
.
.
Tara
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Babi ke..Lembu ke

Entah lah
HB kata nampak kaki macam babi
tapi adalak yang kata lembu kecik..anak lembu
Ishhh..bila kenang2 Sepang dulu masa tgh hangat pasal JE
kata banyak ladang babi
Rasa seriau

Nasiblah anak2 hanya main air & jauh dari bangkai tu
tak kiralah bangkai lembu or babi
yang pastu sungguh jijik