Friday, March 23, 2012

Dah tak boleh sorok lagi

Pernah tak korang masa sekolah-sekolah dulu 
Bila mak tanya mana report card ujian 
Korang cakap belum dapat
Or Buat-buat lupa nak bagi tau
Yang minggu depan is parent day
Kena pi amik report card periksa

Mesti pernah kan
Ye mesti
OO..tak pernah ye
Korang baik
Sya pernah lah dulu2
Masa darjah 6 buat jahat
Sya pi padam dgn liquid paper markah yg tak lulus
pastu tulis markah lain
Bapak tanya kenapa ada liquid paper ni
Boleh lak jawab entah cikgu salah tulis kot
hehehe
Ampun bapak
Nasib lah anak bapak ni skrg jadi manusia, pandai lah gak..hehehe

Sekarang semua dah boleh tahu online
masuk je wabsite ni




pastu masukkan no kad pengenalan
walaupun sekolah rendah, masukan no kad pengenalan yang ada kat surat beranak tu tau
pilih sekolah rendah atau menengah
pastu pilih tahun
dan keputusan periksa apa yang kita nak tau

Nanti keluarlah result periksa atau ujian anak kita
Senang je kan sakarang

Dah tak boleh lah nak buat kerja dosa macam sya dulu..hehe



3 comments:

Ibuhani said...

k.ani pun masuk website ni utk tgk result exam nana....mmg betul anak2 skrg x boleh dh nk goreng2 lg markah...hehehe...

Rozita said...

Ha ha ha ..pernah gak buat sekali dulu masa sekolah rendah. Teringat nostagia lama..
Iyelah zaman ledakan IT ni semua mesti canggih dan dihujung jari aje..

Outbound di malang said...

Nice blog :)
salam kenal sobat :)
Buatlah hari esok lebih baik dari sekarang !
di tunggu kunjungan balik.nya!terimakasih ...