Tuesday, November 15, 2011

Result Blood Test

Masih ingat tak dengan post pasal sakit kaki kat sini
Jadi hari Sabtu 12/11/2011, HB bawa sYa pergi klinik untuk ambil result
Ini lah result nya
Positif RHEUMATOID ARTHRITIS


Berita dapat sehari sebelum birthday sYa
Sedih ada..takut pun ada
Kerana menurut doktor sakit ni tiada ubat
Hanya bergantung pada pain killer & steroid untuk radang
Tapi steroid tak boleh di ambil selalu

Info tentang sakit ni boleh baca disini  


Sekarang kalau tanya apa perasaan
Sudah pasti hati ini sedih
kenapa boleh kena penyakit ini
Menurut doktor penyakit ni penyakit genetik


sYa tak tau apa nak katakan lagi
sYa terima dugaan Allah 
Mungkin ada hikmah yang terselindung


:(

5 comments:

Ibuhani said...

Smoga ummisya n keluarga tabah dgn dugaan ini. Ada hikmah atas apa jua yg Allah SWT bg pd umatnya.....sabar ye....

uMMisYa said...

Terima Kasih Kak.
Saya seboleh2 cuba bertahan kak. namun kadang2 bila duduk sendiri, airmata ni tak boleh di tahan2. Asik menangis

Liasari said...

salam,

i was bloghopping bila jumpa entry ni. sy x pasti if this could help, boleh cuba tya doctor yg rawat sya klu supplement ini relevant - Glucosamine + condroithin. Sbb sy baca arthritis ada kaitan dgn loss of cartillage and the above supp. help to provide bina semula cartillage. Wallahua'lam. Kita boleh berusaha dan bertawakkal.

uMMisYa said...

Liasari
Terima kasih atas info.nanti saya cuba tanya doktor

Mama Miraki said...

bersabar dengan dugaan darinya sya..