Saturday, November 5, 2011

Sakit Kaki

Hari tu kan ada buat post pasal sakit kaki sini
So hari Khamis,3/11, Hb bawak Sya ke Klinik panel HB
Ke Gombak lah kami hari tu
Klinik Keluarga Suhana, 
Kami dok kat Klang, pergi klinik kat Gombak..hehe
Tapi hari tu memang kaki Sya dah teruk sangat
Jalan dah kena papah, jalan terjengkit2, perlahan2 je jalan
 Pinggang pun dah effect,sakit sangat
Dr kata sebabnya,bila kaki & jari2  ni sakit,sya akan cuba elakkan memijak guna kaki depan ni
Tu yg sya akan memijak belah tepi,tu yg sebabkan urat pergelangan kaki & urat kat tulang belakang tertarik
Memang sakit giler tulang belakang ni, pergelangan kaki pun rasa macam terseliuh & bengkak

Dr. Suhana tu check bagus lah jugak
 So kena ambil darah untuk test
Dr suspek Arthritis
 Tapi jika result negetif, baru Dr akan x-ray kaki
 Ni kena makan ubat 2 jenis
1. Xepasone 5mg (Prednisolone) untuk Radang
 2. Celebrex 20mg (celecoxib) untuk tahan sakit sendi
Dr bagi celebrex sebab sya tak boleh makan ponstan
Dr cakap sya alah pada ubat yang ada Asprin
Kalau makan ponstan, sya akan kena attack pinggang
 Lagi teruk sakitnya,berguling2,tak leh nak bangun
Minggu depan kena pergi klinik lagi
Semoga sakit sya ni sembuh lah

2 comments:

armouris said...

lagi info tentang sakit kaki di SIHAT SELALU - Punca Sakit Kaki

uMMisYa said...

Terima Kasih Armouris