Friday, March 12, 2010

Macamane ni


Nak tanya lah
Pada sesiapa yang tahu

Kan semua tahu yg gaji kam tak dapat2 lagi
Sya dah suruh staff2 yg keja kat site buat report
Masalahnya ada lak yg bgtau depa
Yg walaupun Labour dept. rahsiakan
Kalau sykt bg duit kopi & dpt information
Depa semua boleh kena buang

Ada ke macam tu

Sya lak bukan tak nak buat report
masalahnya macam ni

TM ialah co yang sya join masa 2002
pada tahun 2003 depa tukarkan sya ke sykt TB
Kat TB depa guna nama sya sebagai director
TM co non-bumi
TB co bumi
Tapi terus terang sya tak dapat apa2 kepentingan & profit dr sykt
hanya gaji & allowance mcm staff lain
allowance ni pun dapat sebab co tak nak naikkan gaji kami
depa bagi allowance je
pandai kan co
jadi EPF depa tak yah bayar banyak
masa bonus pun dpt basic salary je

Macamane nak buat ni
Orang2 site semua takut nak report
maklum lah depa non-exec
yg exec ni gaji besor
Project manager boleh kata, yg depa Chinese  takkan ada masalah
sebab depa banyak duit & ada dapat bonus
abis tu kami yg melayu

tension lah sampai hari ni gaji tak dapat lagi
segala nenek bank dah call ni



No comments: