Tuesday, March 3, 2009

Aku Merapu

Hari ni hari nak merapu. Tension seh keja sekarang. Ermm nak luah kan pun buat sakit hati. Bosan giler keja ni. Keja bawah Cha Ya Nun Alif ni memang menyakitkan hati.

Kalau tak kerana ekonomi merosot nak juga sya cari keja lain. Tapi almaklumlah kan construction pun tak ok sekarang. Tak macam dulu-dulu, senang jer QS nak cari keja. Lagi-lagi sya more to infra work more than 10 yrs. Tapi kalau diberi peluang handle building project insyaallah boleh sebab kita bukan tak penah buat, mungkin amik 2 weeks untuk recalled semula.

Lagi nak bebel pasal kawan sya ni. Dia ni sya dah kenal dari sekolah menegah. Skali tu dia datang klang ajak masuk MLM, sya pun masuk lah. Sebabnya tengok company tu ok dan ramai dah berjaya. Sekali Rm dah invest banyak K, member ni hilang. Yang tak sedapnya RM6K ada lagi kat member sya ni. Kita call dia tak jawab, sms tak jawab. Hilangkan diri mcm tu jer. Senang-senang jer ambil RM orang macam tu. So sya contact lah member-member kat Pasir Gudang , rupanya member ni memang dah kena boikot dengan member-member sekolah yang lain. Sebab suka menipu.

Manalah sya tahu cerita laghu tu, sebab sya dok Klang, member-member kat Pasir Gudang pun tak nak inform sebab mereka tak nak burukkan kawan sendiri. Akhirnya sya jadi mangsa penipuan kawan sendiri. Nampak gayanya sya kena turun Pasir Gudang juga sebab nak cari member ni. Nasib sya masih ada kawan-kawan yang baik. Kami memang rapat dari sekolah hingga kini. Mereka semua akan membantu cari PENIPU ni.

Sekarang ni sya makin susah nak percaya orang. Dah terkena banyak kali.

Dah tak tahu nak merapu apa lagi. Ok lah nak sambung buat keja yang membosankan kan. Kalau ikut hati yang jahat nak jer aku mandrem CHA YA NUN ALIF ni..geram.Mentang-mentang lah bos pun kaum dia, sayang kat dia, dengar kata dia aje. Yang geram nya, dgn sya je dia minta macam2 breakdown, dengan QS kaum dia tak lah dia minta breakdown costing macam kat sya. Sya siap tanya QS lain, mereka kata tak penah buat lak breakdown macam tu. Gerammmmmm. Nasiblah kita ni tak bodoh, Allah bagi je petunjuk macamane nak buat. Tu yang dia tak puas hati, lepas selesai satu,satu lagi dia create hal nak kenakan kita.

No comments: