Monday, August 3, 2009

Aktiviti Ahad 2/8/09

Hari ahad kami tak kemana-mana. Sebab sabtu dah jalan-jalan, maka ahad hanya dok rumah jer.Bila dah kat rumah, apa lagi aktiviti sya, memasak jer lah.

Untuk breakfast, HB buat cekodok. Then kami keluar pergi beli lauk basah

Untuk Lunch sya masak Udang masak Lemak nyonya, sayur tumis dan ikan goreng.



Lepas dah siap untuk lunch, sya mulakan pulak projek buat cupcake untuk Qimie bawa ke sekolah isnin. Jika 1/8/09 sya buat marble kek, jadi kali ni sya buat coklat cake kukus lak. Jimat elektrik sikit, kalau tak mau En HB jegeh bijik mata tengok bil..heheh..




Disebabkan kukus dah siap tengek atas dapur, sya bancuh sekali adunan Apam Indon..ni sya dapat dari Myr. Sedap gak apam ni.


Jadi kesimpulannya, hari Ahad aktiviti sya hanya untuk menaikan berat badan jer lah..hehehe. Nasib tengah red flag. Minggu ni kena diet & workout semula. Kalau tak mau macam belon naik berat badan ni.

4 comments:

ME said...

Happy belated birthday to Qimie... bestnya mama dia pandai buat cupcake

uMMisYa said...

Thanks. Mana reti, baru belajar2 buat..hehehe..tak pandai deco lagi, nak kena belajar. Setakat buat untuk anak2 ok lah.

Topsy-Turvy Mum said...

cam sedap jer apam indon tuuu...manjang nampak sedappp..hehehe

seronok qimie mama dia buatkan cupcake...

uMMisYa said...

Memangsedap apam tu Rox. Pi lah Myresipi, resepi Cik Mat gebu. Kat blog dia sya tak perasan ada ketak resepi ni. Blog dia ada link. Cuba lah buat. Semalam buat dah abis dah.