Saturday, October 31, 2009

Kena Attack Lagi


Mata kuyu kan..
sebabnya Qimie kena attack athma lagi hari ni

Susah hati sungguh lah Qimie ni..
Dalam bulan ni dah 2 kali kena attack.
Esok dah lah QImie ada Hari Penyampaian Hadiah Dan persembahan
Kesian lak dia,
Dah tiap2 hari dia buat latihan
tup-tup kena attack lak
Tahun lepas pun Qimie tak dapat buat persembahan sebab kena attack
Ni kena juga

Tapi kesian lak kalau tak kasi dia pergi
Dah lah tahun ni tahun akhir dia kat tadika
Kami akan hantar jugak lah esok dia
Kami akan inform cikgu qimie tentang keadaan dia

Dah sakit-sakit ni asik memerap jer
Nak tidur pun nak atas riba sya
Ni baru bagi makan ubat..
ubat athma,kahak,selsema,batuk dan demam
amik ko 5 jenis ubat sekali makan
ni kalau tengok nafas QImie ketat @ susah nak bernafas
kenalah sya bagi dia inhaler

Ada yang kata kasi makan hati unta
Mana lah nak cari hati unta

6 comments:

Ibuhani said...

anak k.ani yg bongsu masa2 kecik2 dulu asthma jugak. tp alhamdulillah.....2 tahun dah x kena. org asthma x boleh makan bunga kantan, benda2 berasid n bergas....so kena byk berpantang. smoga qimie cpt sembuh :)

uMMisYa said...

qimie ni pelik sikit lah kak, tembikai dia makan ok jer. buah durian dia boleh makan..cuma sya notice aiskrim, dia hanya boleh makan yg jenis aiskrim malaysia tu. yg jenis krim2 tu skit jer..itu pun nasib2. ada masanya ok je makan.

POSH76 said...

siannya kalu kene asma ni...

hopefully dia get well soon ya...

eynda said...

Kesian kimi....biras eynda pun baru baik dari asthma....take care yer qimie...moga cepat sembuh...

QueenJah said...

Salam ummi'
akak tadi masuk umah Cs, sekali tuh terjenguk umah ummi, takper lar hek?

ni nak numpang nyampuk pasal syian nengok qimie tu...dulu akak pon cam qimie...tp masa atok akak gi wat aji, dia bwkkan akak hati unta yg dah dikeringkan dari Mekah tu lar...pastu bakar sampai itam cam kopi, tumbuk halus2 campur air zam2, minom, mmg pahit lar..tapi...sampai skrg akak tak pernah kena asma lagi, asmara tu selalu lar...hek3...

ummi kirim lar kat sesaper yg gi mekah ati unta kering tuh..

eh ok lar akak nak balik, takut ummi bo layan, maluu...

uMMisYa said...

thanks kak QJ..memang nak minta tolong sesapa yg gi mekah belikan..tapi tak delak sedara mara yang pergi. ni hari ni dia kena lagi attack, sebab sejuk hujan2 ni.