Wednesday, November 18, 2009

MC

Buat semua kawan-kawan...maaf ye sya lama tak dapat klik2 Nuffnang & jengok blog..

Sebabnya sya kena attack migrain yang teruk hari ahad lepas..
Paling teruk sya kena kali ni..hingga muntah2 tak berhenti..
Sakit kepala yang teramat sangat
hingga rasa nak pecah
Sya maka ubat migrain pun tak hilang
Jadinya sya makan ubat migrain 2biji + panadaol 2biji + ubat tahan muntah 1 biji + ubat selsema 1 biji
Dengan harapan dapat tidur supaya sakit hilang
Malangnya tak hilang sakit
Mata pun tak nak tidur
Seksa sungguh sya rasa
Muntah pun dah tak larat nak gi toilet
AMM bawa plastic beg kat sya
berbeg2 sya muntah

Jadi semalam (selasa 17/11/09) sya pergi Hospital Pantai Klang
Sebenarnya Isnin sya dah pergi klinik yg selalu sya pergi
Dr klinik tu yg suggest kan pergi hospital

Kat pantai sya kena buat MRI,scan for brain
Rasa macam masuk dlm keranda lak
Takut gak
Dengan segala bunyi bising yang dikeluarkan oleh mesin tu
dah lah kepala diikat ketat supaya tak gerak2
diletakan macam jaring kat kepala ni..sya baring
kemudian nurse tu sorong masuk dalam MRI tu
30minit sya kat dalam mesin MRI

Syukur hasil scan otak tu..otak sya ok
takde bengkak atau ketumbuhan
so confirm migrain
dr bagi mc 7hari hingga 23hb ni
dr suruh rest

Jadi sebab tu lah sya tak online..
Harap maaf ye kawan2
nanti sya dah sihat..
sya akan lawat blog2 kawan2 semua
sya janji nanti sya klik2 Nuffnang semua yer
harap sesiapa yg klik nuff sya..tinggalkan link yer
nanti sya dah sihat sya balas klik nuffnang u all yer

Sya stop dulu ye..kerana kepala ni masih sakit

5 comments:

Ibuhani said...

kena byk rehat.....semoga cepat sembuh!

ros_theone said...

take care akak.

eynda said...

Sya...take care....eynda yg pening kepala biasa2 pun tak tahan apatah lagi kalau migrain...rehat dulu k...

uMMisYa said...

Thanks semua..:)
Doakan sya sihat yer

Izan said...

banyak nya ubat awak makan. saya pun ada migrain jugak. bila kene rasa nak empuk2 kepala kat dinding jer. huuhuhuhu...

amalam yang selalu saya buat, mandi, makan ubat pastu tdo. insyaallah bila bgn kurang skit sakit pale =)